• Consultatii si Info

    Consultatii si Info
  • Interventia Psihologica in situatii de Criza

     

    Psiholog. Psihoterapeut Maria Stefania Boldea specializata in Terapie Sistemica pentru Familie: Cuplu si Copii

    Autor: Maria Stefania Boldea


     

    Interventie psihologica in situatiile de criza, stres, anxietate, depresie, tulburari alimentare ( bulimie, anorexie, mancatul compulsiv, obezitate), addictii (de alcool, droguri, pornografie etc), tulburari de atentie si concentrare, fobii ( sociale), depresie, situatii traumatice, doliu etc. 

    Interventie psihologica in situatii de criza se adreseaza persoanelor aflate intr-o situatie de impas cu privire la rezolvarea unor situatii de criza, situaţii care sunt văzute sau percepute de către acestea ca fiind fără ieşire sau fără soluţionare. Aceste situaţii, numite şi situaţii de criză, sunt resimţite de persoană ca un fel de dezechilibru, de neputinţă, de piedică în adaptarea la viaţa de zi cu zi. 

    Sunt persoane care până nu ajung la marginea prăpastiei nu pot găsi voinţa de a schimba ceva în existenţa lor pentru a-şi găsi echilibrul şi adaptarea la viaţa pe care o trăiesc. 

    Rolul interventiei psihologice este de a reface echilibru emotional tulburat, de a ajuta omul sa devina calm, impacat, autentic, asertiv, capabil sa-si gestioneze emotiile, de a face fata frustrarilor si situatiilor stresante, de a fi propriul lui terapeut. Acest lucru se realizeaza in cadrul unei relatii terapeutice bazate pe empatie, acceptare neconditionata, confidentialitate, respect mutual si colaborare armonioasa. Psihologul il ajuta pe client sa controleze o situatie de criza si il asista in gasirea unei solutii la problema cu care se confrunta intervenind cu mijloace specifice psihologice. 

    Experiența unui eveniment traumatic ce v-a amenințat viața lasă urme adânci care sunt greu de trecut. În astfel de situații, este necesar să se apeleze la un specialist, mai ales când se constată prezența a diferite simptome, cum ar fi: dificultate în relaxare, confuzie, sentimente sau senzații corporale care devin copleșitoare, diminuarea performanțelor la locul de muncă, afectarea vieții sociale, revenirea de amintiri sau imagini legate de experiența respectivă, vise care readuc tensiunea și discomfortul acelei experiențe etc 


    Maria Stefania Boldea 
    Psiholog. Psihoterapeut
     

    Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare: 
    tel: 0726 227 085 
    e-mail: emailul meu dm boldea @ yahoo.com